קרוספיט

אימון גופני שנקרא קרוספיט נולד בארצות הברית באמצע שנות התשעים. מכיוון שבארצות הברית פותחו הרבה מאוד טרנדים של כושר גופני ובריאות, דומה היה כי זהו עוד טרנד שנולד ויחלוף די מהר כלעומת שבא.

אבל הסתבר כי עם השנים, צבר אימון הגופני הזה עוד ועוד אוהדים וכיום הוא נחשב לא רק כשיטת אימון אלא גם כספורט עולמי עם תחרויות רשמיות. גם ישראל שלחה נציגים בשנים האחרונות שהגיעו להישגים יפים בזירה העולמית. אז מה זה בעצם קרוספיט ולמי זה מתאים?

לא ספורט לבודי בילדרים – קרוספיט

בגלל תחרויות קרוספיט שבהם מתמודדים ספורטאים מקצועיים, התקבעה דמותו של המתאמן בענף זה כסוג של בודי בילדר. למעשה, קרוספיט כלל איננו דומה במהותו לבניית גוף שכן ההתמקדות היא בפונקציונליות של התרגילים. המטרה איננה להשיג שרירים גדולים כשלעצמם אלא לאתגר את הגוף ולמשוך אותו קדימה, עד לקצה גבול היכולת.

מאמני קרוספיט מציינים, עם זאת, שכל אחד יכול להתאמן בספורט זה. גם גברים, גם נשים, גם נערים. גם מבוגרים ואפילו קשישים יכולים להתאמן כאשר הכלל הוא פשוט וברור. האימון חייב להיות בפיקוח של מאמן שיודע ומכיר את המגבלות של כל מתאמן ומקפיד שלא לעבור את הסף. בגדול, במהלך האימון מניעים את הגוף ומפעילים אותו באימוני התנגדות ואלמנטים משולבים שחלקם (אך בהחלט לא כולם) לקוחים מענף הרמת המשקולות.

אימון קרוספיט אינטנסיבי ומותאם אישית

אימוני קרוספיט נחשבים לאינטנסיביים למדי, הרבה יותר מאשר אימון שגרתי בחדר הכושר. בקרוספיט לא תמצאו סטפרים או הליכונים אבל כן תמצאו סוגים שונים של משקולות ואביזרי הרמה. ישנם מקומות שבהם מוסיפים אלמנטים שונים כדוגמת צמיגי ענק או שקים מלאים בחול ובנוסף, עושים שימוש בעזרים כגון מתח, מקבילים או טבעות.

מהותו של האימון היא להפעיל את הגוף באופן אינטנסיבי במשך כ-45 דקות עד שעה, כאשר רק חלק קטן מהזמן המוקצב יכלול תרגילים באינטנסיביות מרבית.

בשאר הזמן מבצעים תרגילי חימום שנועדו לאפשר לגוף להתמודד עם התרגול האינטנסיבי. חשוב לשוב ולציין כי "אינטנסיבי" כאן יהיה במשמעות אישית. תוכנית אימון אישית תתייחס לכושרו של המתאמן, לידע שלו באימון, לגיל ולמטרה. אם המטרה היא הגעה לתחרויות, האינטנסיביות תגדל וגם אורכו של האימון יעלה מאוד. במהלך האימון נהוג לשלב טכניקות המגיעות מענפי ספורט מקצועיים, לא רק הנפת משקולות או דחיקה אלא גם אלמנטים מהתעמלות קרקע והתעמלות מכשירים.

לא על הכוח לבדו

לא יהיה נכון לראות בתרגילי קרוספיט אך ורק תרגילים שנועדו לחזק את הגוף וזה לא רק אימון כוח. במהלך האימונים עובדים הרבה גם על ביצוע תנועות נקיות ומדויקות.

מכיוון שמרימים משקלים כבדים למדי, קיימת חשיבות לכך שהביצוע יהיה מדויק, לרבות מנח הרגליים, פעילות הברכיים וכמובן הגב. מאמנים מקצועיים מספרים כי כל מי שמגיע לאימון ראשון ולמעשה בכמה אימונים ראשונים הדגש יהיה על לימוד תנועות בסיסיות. בדרך כלל, גם מקובל לעבוד על גמישות שהיא מרכיב חשוב בהיבט הפונקציונאלי של האימון.

אליפות ישראל בקרוספיט

בשנים האחרונות, מרימים גם בארץ הפקת ענק שנתית של קרוספיט הפתוחה לציבור הרחב. התחרות מיתגה את עצמה בתור אליפות הכושר הגופני בישראל ומשתתפים בה מיטב הספורטאים שמקפידים על שגרת אימונים קבועה של לפחות 4 – 5 פעמים בשבוע.

עם זאת, מדגישים בכירים בתחום, לא חייבים להיות אלופים כדי להפיק תועלת מאימון זה. השיטה מתאימה לכל מי שרוצה לאתגר את עצמו בכל שבוע מחדש ולכל מי שרוצה לשמור על בריאות טובה יותר וגוף בריא יותר. 3 פעמים בשבוע – וגם אתם יכולים

קרוספיט
הילה מלול אימון כושר גופני
הילה מלול אימון כושר גופני

הילה מלול בוגרת לימודים אקדמאיים ומאמנת אישית. מנהלת המרכז לאימון אישי בישראל.