יש הרבה מאוד מיתוסים לגבי פעילות אירובית ואימוני אירובי. חלק מהמיתוסים למשל לגבי רמת הדופק הרצויה למהלך האימון אינם נכונים. מה חשוב לכם לדעת אודות פעילות מסוג זה, למי זה כדאי וכמה פעמים בשבוע כדאי להתאמן?
פעילות אירובית ודופק מטרה
ומהו המשותף בין כל הפעילויות הללו ורבות אחרות, כדוגמת קיקבוקס, למשל? המשותף הוא שמדובר בפעילויות שבהן מפעילים את הלב באופן נמרץ. כל אימון שבו הדופק עולה, שכלי הדם מתרחבים, שמרגישים כיצד הנשימה נעשית מהירה נחשב לאימון אירובי.
דופק מטרה מקובל למתאמנים די מנוסים יהיה כ-60 עד 80 אחוזים מדופק המקסימום. יש כמה דרכים לקבוע את דופק המטרה, כאשר הדרך הפשוטה ביותר היא להחסיר את גיל המתאמן מהמספר 220. כך, מתאמן שגילו 20 שנה יהיה בעל דופק מקסימלי של 200 פעימות לדקה לערך. דופק של 100 יהיה דופק מטרה ראוי באם מדובר במתאמן מתחיל. מתאמן מנוסה יוכל לחתור לפעילות בדופק מטרה של כ-150 פעימות לדקה.
מה קורה לגוף בזמן אימון אירובי
הכל, בתאם לאופי האימון. בכך יוכל לסייע מאמן אירובי, המדריך לביצוע פעילות ותרגילים רצויים, אופי העצימות, דרגת הקושי ומשך האימון. בפעילות אירובית מתונה יחסית, כלומר כאשר הדופק באזור ה-50 או 60 אחוזים, הגוף שורף יותר שומן. עם העלייה בדופק ובפרט כאשר האימון נעשה ממושך יותר, הגוף צורך יותר אנרגיה נעשה יותר שימוש בפחמימות כמקור לאנרגיה. כך או כך, אין כמו פעילות אירובית לירידה במשקל.
כל כמה זמן צריך להתאמן
וזה עוד לא הכל, יש עוד תועלות רבות הגלומות בפעילות אירובית. למשל, זו פעילות שמורידה את לחץ הדם. היא מחוללת פלאים בהורדת מסת השומן בגוף וכן מפחיתה שומן בדם. אירובי נחשב למקטין סיכון למחלות לב, סוכרת ועוד. כאשר בונים תוכנית אימונים טובה ומשולבת, ניתן גם לחזק את השרירים ולבנות מסת עצם (או למנוע התדלדלות עצם).