שגעון הזומבה ששטף את ישראל לפני שנים מספר לא נעלם כפי שנעלמו טרנדים אחרים, זמניים. עם הזמן, הצטרפו אוהדים ובעיקר אוהדות שביקשו לעצמם אימון דינאמי, אנרגטי, מהנה ומועיל גם יחד. בואו להבין למה כדאי להצטרף ומהיכן מקבלים את הקצב והאנרגיה.
מוזיקה וקצב בגוון דרום אמריקאי
יש המכנים את הפעילות הזאת גם בשם ריקוד אירובי, כאשר מקובל מאוד ללוות את הפעילות במוזיקה קצבית עם דגש דרום אמריקאי אך גם להיטי פופ ודאנס מזרמים אחרים. אם שמעתם על סוגי מחול כדוגמת סמבה, סלסלה או מרנגה, אז זהו בדיוק הקצב שבו מתקיימת הפעילות.
לא חייבים כישרון לריקוד
היופי שבדבר הוא שמדובר בפעילות מאוד בריאה, ששורפת הרבה קלוריות בזמן קצר אך ההרגשה היא של בילוי והנאה, לא של עבודה סיזיפית. גם אלה שהתנסו בעבר בסוגי פעילות אחרים ולא ממש הצליחו להתמיד, כאן יש מוטיבציה מעבר לרצון להוריד במשקל ולחטב את הגוף. כל אימון הוא גם שעה של כיף וקצב, הנאה בקבוצה, עם מוזיקה טובה.
פעילות אירובית בקצב גבוה
כדי להבין עד כמה נחשבת הפעילות הזאת לפעילות בקצב גבוה, כדאי להביט בנתונים. מדריכי זומבה וותיקים מעריכים כי בכל שעה של אימון ניתן לשרוף כ-600 עד 800 קלוריות. כיצד משיגים את זה? בדיוק כפי שעושים בכל סוגי הפעילות האירובית. מקפידים לעבוד בקצב, להאיץ את קצב הדופק ולהשאיר אותו גבוה לאורך זמן. כמובן, הדופק לא צריך להישאר על המקסימום, אבל 70 אחוז זה בהחלט אפשרי.
זומבה – רואים תוצאות
אז אמנם גם פעם בשבוע של פעילות גופנית עדיף על שום דבר, אבל מקובל להמליץ על אימון של לפחות פעמים בשבוע. יש כאלה שמסתפקים בכך ויש כאלה שמתאמנים גם יותר. מכיוון שלא מדובן באימון מונוטוני, כמו ריצה למשל, להרבה מאוד אנשים יותר קל להתמיד בצורה כזאת וכך – לראות תוצאות.